Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Γραμματοσειρά:

μενού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη», διοργανώσε Επιμορφωτικά Σεμινάρια με τίτλο «Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση».


Επιλέξτε εδώ για να δείτε τις παρουσιάσεις.


Ταυτότητα Σεμιναρίων

Ο χαρακτήρας των Σεμιναρίων είναι επιμορφωτικός. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η πληθώρα των δράσεων που υλοποιούνται ή/και υλοποιήθηκαν μέσω του Έργου. Η ομάδα των ειδικών επιστημόνων-εμπειρογνωμόνων του Έργου θα ενημερώσει τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους εν γένει ενδιαφερόμενους (γονείς, μαθητές κλπ.) για τη σκοπιμότητα και τα οφέλη από την υλοποίηση του Έργου μέσα από ομιλίες και διαδραστικές, βιωματικές δραστηριότητες.

Τα Σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις πόλεις της χώρας, με απώτερο στόχο μια στοχευμένη αποκεντρωμένη επιμορφωτική διαδικασία.

Θεματικοί άξονες

Τα Σεμινάρια θα εστιάσουν στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που παρουσιάζουν:
- Προβλήματα όρασης
- Προβλήματα ακοής
- Κινητικά προβλήματα των άνω άκρων
- Μέτρια και ελαφριά νοητική αναπηρία
- Αυτισμό
- Προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης

Τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων
Τα Σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις πόλεις της χώρας.
- Ιωάννινα, 12 Οκτωβρίου 2015 Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
- Βόλος, 15 Οκτωβρίου 2015 Αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος», Συγκρότημα Παπαστράτου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
- Αλεξανδρούπολη, 19 Οκτωβρίου 2015 Επιμελητήριο Έβρου, Λεωφ. Δημοκρατίας 307
- Ρόδος 24 Οκτωβρίου 2015 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κτίριο Κλεόβουλος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πρόγραμμα των σεμιναρίων (κάντε κλικ στις παρακάτω πόλεις για να δείτε τα αντίστοιχα προγράμματα)
- Πρόγραμμα - Ιωάννινα
- Πρόγραμμα - Βόλος
- Πρόγραμμα - Αλεξανδρούπολη
- Πρόγραμμα - Ρόδος

Συμμετοχή
Δεν υπήρχε κανένα κόστος για τη συμμετοχή.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Στέφανος Γ. Κούτρας - Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Τηλ.: 210 3310283 (εσωτερικό 405) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Σχε­­­­διασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για μα­­θητές με αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη», διοργανώνει Επιμορφωτική Ημε­ρί­δα με τίτλο «Ημερίδα Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκ­παί­δευ­ση».


Ταυτότητα Ημερίδας

Ο χαρακτήρας της Ημερίδας είναι επιμορφωτικός. Στόχος είναι να πα­ρου­σια­στεί η πληθώρα των δράσεων που υλοποιούνται ή/και υλοποιήθηκαν μέσω του Έργου. Η ομάδα των ειδικών επιστημόνων-εμπειρογνωμόνων του Έργου θα ενη­­με­­ρώσει τα στε­λέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους εν γένει εν­δια­φε­ρό­με­νους (γονείς, μαθητές κλπ.) για τη σκοπιμότητα και τα οφέλη από την υλο­ποίηση του Έργου μέσα από ομιλίες και διαδραστικές, βιωματικές δραστηριότητες.


Θεματικοί άξονες

Η Ημερίδα θα εστιάσει στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που πα­ρου­σιάζουν:

  • Προβλήματα όρασης
  • Προβλήματα ακοής
  • Κινητικά προβλήματα των άνω άκρων
  • Μέτρια και ελαφριά νοητική αναπηρία
  • Αυτισμό
  • Προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.


Τόπος διεξαγωγής της Ημερίδας

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό
Κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευ­­νας & Θρησκευμάτων
(Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι), στην Αίθουσα Jacqueline de Romilly,
το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 09.30 - 14.30.


Συμμετοχή

Δεν υπάρχει κανένα κόστος για τη συμμετοχή σας. Όσοι επιθυμείτε να συμ­με­τάσχετε στην ημερίδα θα πρέπει να δη­λώ­σετε συμμετοχή ηλε­κτρο­νικά στην ιστοσελίδα:

https://docs.google.com/forms/d/1X_kbVQklWweu15cGZ0tSghs8oSJ-yeZom51hjBSrxjE/viewform

Επιπλέον, όσοι έχετε ανάγκες προσβασιμότητας, όπως διερμηνέα ΕΝΓ, συ­νοδό κ.ά., παρακαλούμε να το δηλώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα συμμε­το­χής, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

H εταιρεία Hyper Systems Πληροφορική παραχώρησε άδεια στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ελεύθερη διάθεση λογισμικού της μέσω της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την επιστολή.

H εταιρεία ΩΜΕGA TECHNOLOGY παραχώρησε άδεια στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ελεύθερη διάθεση λογισμικού της μέσω της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την επιστολή.

H εταιρεία INTERLEARN παραχώρησε άδεια στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ελεύθερη διάθεση λογισμικού της μέσω της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την επιστολή.

H εταιρεία ΚΟΡΥΜΒΟΣ παραχώρησε άδεια στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ελεύθερη διάθεση λογισμικού της μέσω της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την επιστολή.

H εταιρεία ΑΘΗΝΑ παραχώρησε άδεια στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ελεύθερη διάθεση λογισμικού της μέσω της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την επιστολή.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο πλαίσιο της Πράξης «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες» παρέλαβε το πρώτο πλήρως προσβάσιμο βιβλίο για Κωφούς και βαρήκoους μαθητές: Το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α’ και Β’ Δημοτικού. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δελτίο τύπου.

Ανακοινώσεις

μενού

Αναζήτηση

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
Καθολικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προσβάσιμου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» -Οριζόντια Πράξη με MIS 5001313
«Καθολικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προσβάσιμου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» -Οριζόντια Πράξη με MIS 5001313
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση και συγχρηματοδοτείται από την
Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους

Πιστοποίηση W2 AAA
Όροι Χρήσης
© 2017 Ι.Ε.Π.Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech